Jak wybrać odpowiednie wyposażenie dla gastronomii

 Odpowiednie podanie to gwarancja sukcesu. Najważniejszy jest oczywiście smak i aromat potrawy, ale coraz większą wagę przywiązuje się do oryginalnego podania w trosce o satysfakcję gości. Wyposażenie dla gastronomii to zespół poszczególnych artykułów, dzięki którym możliwe jest łatwe i atrakcyjne zaserwowanie posiłków. Po pierwsze należy do niego zastawa stołowa w postaci porcelany.

 Piękne talerze, miseczki, półmiski, wazy i inne to tło dla każdego dania. Ważne jest również szkło do napojów zimnych oraz alkoholi. Coraz większą popularnością cieszą się kolorowe szklanki i kieliszki, które nadają całości kompozycji wyrazu i elegancji. Powinniśmy starać się wybierać możliwie najlepsze szkło i porcelanę stołową do naszych restauracji, aby móc z nich korzystać przez dłuższy okres czasu.

Wyposażenie dla gastronomii obejmuje również sztućce o oryginalnym wzornictwie. Srebro stołowe powinno być wykonane ze stali 18/10 i charakteryzować się wysokim połyskiem. Właściciele restauracji muszę również pamiętać o stole bufetowym, wybierając dobrej klasy podgrzewacze i schładzacze.